Centralni događaj bila je revija studenata modnog dizajna. Prikazane su kreacije izrađene pod mentorstvom doc. mr Lidije Jovanović. U fokusu je bila kreativnost mladih talenata u kontekstu različitosti kao inspiracije. ‘’Diversity’’ 9. Met Fashion Day nije samo uzbudljiv modni spektakl, već i platforma koja spaja različite perspektive. Mladim dizajnerima pruža slobodu da izraze svoju jedinstvenu kreativnost.

Dorćol Platz, 9. decembar 2023: Nova generacija studenata treće godine modnog dizajna Univerziteta Metropolitan organizovala je deveti Met Fashion Day pod nazivom „DIVERSITY“.

Autorka projekta je prof. dr Milica Slijepčević. Njena ideja je da u okviru predmeta modni marketing, studenti steknu dragoceno praktično iskustvo u domenu marketinga i modnog tržišta. Analizirali su tržište modnih događaja, okruženje, interne i eksterne komunikacije i sam proces izgradnje Met Fashion Day-a kao prepoznatljivog brenda. Svaki student je imao određenu ulogu u projektu: Nina Bulatović – koordinator, Jana Stanišić – kreativni direktor, Tijana Račić – analiza tržišta, Milica Popović i Nikolina Vujaković – PR, Vanja Ranković – kreativno rešenje za noseći vizual, Marija Ostojić I Viktorija Milenković – interna komunikacija i Maja Subotić – menadžer kastinga

Za izgled modela pobrinuli su se: Nikola Stanojković za frizure, dok je Danijela Palavestra iz Daniela Palavestra Academy sa svojim učenicama bila zadužena za šminku. Posebna zahvalnost Dorćol Platz-u koji je ustupio prostor i Petru Drči na tehničkoj podršci. Marketing tim Univerziteta Metropolitan je i ovaj put dao dragocenu podršku realizaciji događaja. Posebno su se angažovali Srboljub Dekić i Sara Đokić iz dizajn tima. Za sjajnu muzičku pratnju bila je zaslužna Milena Babović. Događaj su zabeležili brojni modni fotografi, među kojima su Žaklina Medenica, Aleksandar Birčanin, Jovana Simanić i Jovana Stojković.

Met Fashion Day obeležava vrhunac kreativnosti mladih dizajnera i naglašava važnost različitosti u modnom svetu. Taj modni spektakl ostavljaja snažan utisak na modnu scenu Univerziteta Metropolitan i šire.

U prepunoj sali Dorćol Platz-a vladala je sjajna atmosfera. Brojni posetioci su došli da podrže mlade talente i njihove inovativne kreacije.