Studenti završne godine Modnog dizajna, Fakulteta digitalnih umetnosti Univerziteta Metropolitan, u klasi sjajnih profesora – Aleksandra Protića, Tijane Pavlov i Katarine Samardžić su priredili još jedan modni performans i izložbu u okviru projektnog zadatka na predmetu modni marketing, 4. Metropolitan Fashion Day u poznatom beogradskom klubu Ben Akiba. 

Tema ovogodišnjeg, sada već tradicionalnog i specijalnog modnog događaja pod nazivom Fashion Layers sadržala je različite pristupe u modi koje su studenti primenjivali u istraživanju odevanja kroz svoje radove tokom studija. Događaj je izazvao veliko interesovanje prisutnih gostiju i ljubitelja modne umetnosti.

4. Metropolitan Fashion Day je realizovan u okviru projektnog zadatka iz predmeta Modni marketing, kod profesorke dr Milice Slijepčević, koja je istakla: „Ovo je još jedna sjajna generacija naših talentovanih studenata Modnog dizajna, koji su razumeli ideju projektnog zadatka u okviru predmeta Modni marketing. Pokazali su zrelost i kreativnost u ulozi organizatora specijalnih događaja. Veoma sam srećna što je realizacija ovog najsavremenijeg edukativnog programa podržana i od strane rektora Univerziteta, profesora dr Dragana Domazeta i dragih kolega, profesora.“

Studenti koji su prikazali kreativne modele su: Jelena Nedeljković, Strahinja Tabaković, Milica Tovilović, Jovana Branić i Marina Živković. Događaju su prisustvovali i profesori Univerziteta Metropolitan, zajedno sa dekankom Fakulteta digitalnih umetnosti, profesorkom dr Svetlanom Smolčić Makuljević, koja se obratila prisutnima i otvorila ovaj fantastični modni događaj. Takođe prisutnima se obratio i rektor Univerziteta, profesor dr Dragan Domazet i pohvalio rad i zalaganje profesorke Slijepčević, kao i studenata koji na Fakultetu digitalnih umetnosti imaju mogućnost da iskažu, ali i pokažu na konkretnim projektima svu svoju kreativnost koja nas uvek iznova impresionira.

Atmosfera puna pozitivnih vibracija, ulepšana radovima i modnim kreacijama naših studenata, oduševila je sve prisutne i istakla još jednu generaciju mladih modnih umetnika kroz nesvakidašnju izložbu Fashion Layers. U produžetku možete videti nezaboravnu atmosferu 4. Metropolitan Fashion Day-a.