Takmičenje je održano u sklopu Serbia Fashion Week-a na čelu sa Svetlanom Horvat, u Novom Sadu od 26. do 29.juna 2020. Žiri se sastojao od eminentnih članova: Svetlana Horvat; Adrian Mizzi; Meera Fox; Eymeeic Francois; Bin Chen; Mira Postolache; Donald Postolache; Paola Buonacara; Rocco Leo Gaglioti; Eduardo Perez Gonzales; Correl Crisan.

Kolekcija „The Unknowne – The story about those who are not heard“ koju je studentkinja Emilija Zdravković pripremila se bavi potrebama da kroz odevne predmete zapravo podigne svest o problemima nad kojima imamo potpunu kontrolu, a to je child laboury. Nehumano rešenje brze modne industrije da dolazi do svojih jeftinih I potrošnih proizvoda koje svakodnevno odbacujemo zbog lošeg kvaliteta i kratkog roka. Znak i značenje kojim odevni predmet oslikava čoveka, prikazuje strah, traumu i razmišljanje jednog pojedinca u svetu proizvodnje brze mode. Same siluete se kreću u formi dečje odeće koja je velika, krpljena i ostarela, dece čiji su uslovi života izuzetno teški, dece koja žive u siromaštvu i ograničenjima koje siromaštvo sobom nosi. Kroz prikazanu kolekciju talentovana studentkinja Emilija Zdravković zapravo ukazuje na veliki problem koji nesvesno podržavamo, a koji možemo zaustaviti. Eksperimentom Zero waste, skreće se pažnja na velike i bespotrebne potrošnje materijala, koje industriji daju moć nad svojim potrošačima.

O samom načinu izrade kolekcije, Emilija Zdravković kaže: ‘’Način na koji sam izradila svoju kolekciju, spajanjem starih second hand proizvoda u nešto novo – pačvork, dala sam im  novu svrhu i namenu. Došla sam do cilja da modnoj industriji predstavim sistem reciklaže, koji ne samo da je ekološki osvešćen, već produžava i životni vek samim materijalima, smanjujući proizvodnju novih, i dajući mogućnost da jednom detetu pružimo šansu za život i obrazovanje koje zaslužuje. Zapravo, mi kao potrošači, našim izborom, imamo tu moć da stanemo protiv child labor sistema!’’

‘’Tokom stvaranja koncepta, i dalje izdrade modela, imala sam veliku podrsku svih profesora  čija sam predavanja slušala tokom prve godine, a to su eminentni profesori Modnog dizajna, FDU; Univerziteta Metropolitan: Aleksandar Protić, Tijana Pavlov, Katarina Samardzic i Ana Krkobabic. Profesorka Katarina Samardžić je od same ideje bila uz mene do realizacije, a profesorka Ana Krkobabić je bila rame uz rame sa mnom tokom izrade,’’ rekla je za Flou mlada, tlentovana studentkinja Emilija Zdravković.

Emilija Zdravković je u sklopu Serbia Fashion Week-a vodila panel diskusiju: „Mladi u Doba Korone“