Najnoviji modni trendovi u svetu mode se često razvijaju iz kombinacije inspiracija iz prošlosti, aktuelnih društvenih događanja, tehnoloških inovacija i kreativnosti dizajnera.

Nakon istraživanja šta su rekli poznati dizajneri i stilisti, kroz par narednih slajdova saznaćemo kojih je to par trendova koji će da obeleže 2024.

Modni trendovi u 2024 kada je odeća u pitanju, ogledaju se kroz volumen i oblik

Moda 2024. uključuje eksperimentisanje s volumenom, dužinom i oblikom. Možemo očekivati ​​da će se preterane dužine pojaviti na svim vrstama odeće, s dugim haljinama, prevelikim dugim sakoima, pa čak i haljinama sa niskim strukom koji će ponovo postati mainstream.

Quiet Luxury

Ovaj termin se odnosi na nošenje komada koji izgledaju  skupoceno. Osnove predstavljaju timeless komade, savršenog kroja i visokokvalitetnog materijala.Paleta boje odiše smirenošću i elegantnošću.  Fokus nije ne razmetanju brenda, nego na priči i izradi svakog komada. Možete uroniti u ovaj modni trend 2024. sa dodacima kao što su torbe, nakit i cipele.

Ženstevnost i dalje dominira kao modni trend u 2024. – Ultra-Feminine

Bilo da se radi o hrabrom glamuru ili usponu nadahnutih devojačkom estetikom, ultra ženstveni komadi su u trendu već nekoliko sezona i nema usporavanja na vidiku. Od tufnica, mašnica i volana do čipke i pastelno ružičaste, meka, devojačka estetika stekla je popularnost i uveliko se očekuje i ove sezone. Sudeći po kolekcijama proleće/leto Loewe, Ferragamo, Givenchy, Gucci i mnogih drugih, „vladavina“ braon će se nastaviti i 2024. godine. I dok je do jeseni u fokusu bila roze boja i „barbiecore“ trend, od jeseni smo svedoci zaokreta ka crvenim tonovima. Sezonom su dominirale sve nijanse crvene, a najviše se isticala primarna i upečatljiva boja trešnje.

Dašak glamura i sjaja uz metalik tkanine.

Od haljina do aksesoara, metalik ce da preovladava u 2024.

Velike, fluidne torbe su novi modni trend u 2024.

Za 2024. predviđa se da ćemo videti mnogo više velikih, nestrukturiranih torbi koje će postati favoriti za putovanja.

Šminka

Ombre lips i Graphic eye

Pogledajte modne trendove u slikama:

FLOU: Program studentske prakse u saradnji sa Univerzitetom Metropolitan www.metropolitan.ac.rs

Za portal Flou: pregled priredila studentkinja Slađana Čolović, FDU; modul modni dizajn, Univerzitet Metropolitan