Studenti Modnog dizajna su i ove godine u okviru predmeta modni marketing kod profesorke Milice Slijepčević kao projektni zadatak razvili umetnički projekat CO-EXISTENCE. Cilj projekta je da prođu ceo proces njegove realizacije susrećući se sa brojnim izazovima na tom putu.

Prema rečima studentkinje Lene Antić, koordinatorke i jedne od tri autorke projekta, ideja je da se spoje mladi umetnici iz različitih oblasti i prikaže kolaborativnost kao važan segment stvaranja. Događaj se sastoji iz dva segmenta. Prvi čini modna revija mladih dizajnera u klasi profesora modnog dizajna Aleksandra Protića i profesorke Katarine Samardžić. Paralelno sa tim realizuje se izložba radova studenata. Lena dodaje da kroz čitav projekat studenti žele da prikažu koliko je saradnja važna i koji segmenti sačinjavaju modnu industriju – od ilustracije, fotografije, modela, videografije, do realizacije samog odevnog predmeta. Naziv projekta predstavlja suživot umetnika, jer je saradnja integralni deo stvaranja. Iako se umetnik često karakteriše kao izraziti individualista, studenti autori CO-EXISTENCE preispituju stereotip kroz neophodnost da umetnici stvaraju inspirišući jedni druge, ali i da stvarajući budu deo istog umetničkog procesa.

Kada je realizacija ovakvih projekata u pitanju, uvek je važno stvoriti dobru atmosferu. Za to je planiran drugi deo događaja koji je posvećen neposrednom druženju tokom žurke uz sjajnog “DJ IKKI“ koja će trajati do 23:30h, kako stoji na sajtu Univerziteta Metropolitan, gde se takođe ističe i zahvalnost svima koji su pomogli da događaj uspe poput kompanije Loreal, mladih modela i brojnih drugih učesnika.

Studenti autori projekta CO-EXISTENCE: Lena Antić – koordinatorka; Anđela Bošković i Teodora Đokić.

Autorka projekta Metropolitan Fashion Day prof. dr Milica Slijepčević i autori profesor Aleksandar Protić i doc. mr Katarina Samardžić

Pozivamo vas da se pridružite kao i da uživate u radovima mladih umetnika, a po završetku ćemo objaviti fotografije i snimke kako bismo dočarali sam događaj.

Redakcija Flou